MANDEVILLE CANYON RESIDENCE

LOS ANGELES, CALIFORNIA
 

This custom residence is inspired as much by its unique setting as the client’s lifestyle.  Due to the irregular shape of the site, which includes a small grove of eucalyptus and pine trees, only one of the 3.5 acres is build-able land.  To maximize the views, the house was split into two wings – north and south – which turn away from the motor court to face an expansive lawn and the surrounding canyon views.

Breaking the structure into smaller parts also reduces massing and establishes a physical connection with the outdoors; access is available from almost any room.  At the heart of the home is a great fireplace that begins in the living room then penetrates the exterior wall to become a wedge-shaped landscape feature and finally, the pool wall.

 

PRESS: Los Angeles Times Online, MARU Magazine, Coastal Living, HGTV's Top 10,
Southbay Magazine, Sophisticated Snoop Home Tour, Villa in Nature, Ville e Case, Westside Magazine, Tao Magazine, California Homes, Custom Builder, Contemporist

AWARDS: Dream Home Awards